Från Naturvetenskapsprogrammet till teknisk fysik vid Uppsala universitet

14 november 2022, kl. 14:09

Ingrid Hemborg tog studenten från Åva och Naturvetenskapsprogrammet i våras för att därefter börja studera Civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik vid Uppsala universitet.

”Jag känner mig förvånansvärt väl förberedd inför att plugga på  universitetet. Jag trodde att allting skulle vara jättesvårt och helt nytt men de första kurserna vi har haft har nästan direkt byggt vidare på det vi lärde oss i gymnasiet och framförallt matte 5. Och jag tycker verkligen det märks en skillnad på vad alla har med sig från gymnasiet. För vissa är nästan allting helt nytt men jag känner att jag redan i gymnasiet arbetat mycket med grunderna till det vi gör nu och lärt mig viktiga principer, vilket underlättar och gör det enklare att hänga med.”

”Det är annorlunda jämfört med att gå gymnasiet men jag trivs väldigt bra och det är kul att plugga i en stad med mycket andra studenter och ett brett studentliv!”

”Jag trivdes verkligen på Åva! Lärarna var bra och pedagogiska och jag tyckte mycket om klassen. Jag kände även att Naturvetenskapsprogrammet var ett bra val då jag ville ha stora valmöjligheter när jag skulle plugga vidare, och jag kände redan innan, vilket visade sig stämma, att det gav en bred grund. I trean läste jag även kursen Cumulus, alltså skoltidningen, och det var väldigt kul för då fick man jobba lite mer kreativt.”

”Jag tyckte att det var kul och lite annorlunda att läsa kursen naturvetenskaplig specialisering. Då fick jag för första gången blanda biologin och kemin, vilket ibland kunde vara lite svårt men samtidigt intressant.”