Ines Medin spelar in låtar med producent

24 januari 2022, kl. 13:40

Vi fick chansen att intervjua Ines Medin i NA21BM som vi har hört ska ha fått skivkontrakt. Hon ska få chansen att spela in låtar tillsammans med sångaren och producenten David Shutrick. Intervjun kommer i sin helhet här:

Grattis till ditt skivkontrakt! Hur gick det till?

- Tack så mycket! Jag har egentligen inte riktigt ett skivkontrakt men jag ska släppa några låtar med ett skivbolag. Men i alla fall, jag och min pappa skrev en låt och spelade in den hemma i vår lilla studio i källaren. Sen skickade pappa den låten till David Shutrick som är en singer-songwriter/producent och han gillade den mycket. Han frågade även om jag och pappa ville komma till honom och spela låten live så han kunde se om min röst var så som den lät på inspelningen på riktigt och inte väldigt autotunad. När vi var hos honom hade han precis börjat skriva på en låt och ville att jag skulle testa att sjunga den. Senare sa David att han hade några fler låtar som han tyckte kunde låta bra för mig och det var så det började :)  

Wow vilken chans! Hur skulle du beskriva låtarna och genren?

- Ja, superkul verkligen! Det är poplåtar på svenska som drar lite åt vemodig soulmusik och även visor. Texten i låtarna bär mycket vikt och berättar historier som förmodligen många kan känna igen sig i.

Det ser vi fram emot att höra! Hur trivs du på Åva så här en termin in?

- Vad kul! Jag trivs jättebra! Tycker skolan är jättebra och väldigt engagerade lärare vilket gör det så mycket roligare att lära sig saker. Är även väldigt glad att jag valde just natur och musik eftersom den kombon är bra.

Tack Ines!

- Tack själv!

Vi önskar Ines lycka till i framtiden och ser fram emot att följa henne framöver. Passa på att chatta med Ines om du är intresserad av Naturvetenskapsprogrammet eller musikprofil. Torsdag 27 januari mellan 16-19 finns elever, lärare och personal tillgängliga för att svara på frågor. Hoppas vi hörs!