Åvas elever hackar för en bättre värld

9 februari 2023, kl. 06:01

Hackathonet #Hackyourworld vänder sig till gymnasieelever i årskurs två och anordnas årligen av IBM, Ericsson och Drivhuset. Åvas elever deltog och vann pris!

Åvas representanter
Åva representeras i år av David, Kasper, Loke, Neo, Oskar och William från Teknikprogrammet med inriktning mot informations- och mediateknik.

FN:s globala mål
Laget har fått välja mellan två av FNs globala mål: "Bekämpa klimatförändringarna" och "Hållbar energi för alla" och valde det senare.

Vinnare
"Det är roligt att vara här och få uppleva något nytt." säger Loke. "Det är skön stämning, både i vårt lag och mellan lagen." fyller Kasper i. Laget från Åva kammade hem pris för bästa pitch med motiveringen: ”Med en strålande scennärvaro och ett lugn, ett autentiskt tilltro på sin idé inger teamet ett hopp om att det är möjligt att åstadkomma lösningen”. De tog även emot det tunga priset som totalvinnare med motiveringen: ”Med en genomgående helhetslösning som är unik och skapar värde för användare och planeten, tacklar caset ett högst aktuellt problem!” Stort grattis säger vi!

#Hackyourworld