#Hackyourworld

1 december 2022, kl. 10:05

Ericsson, Drivhuset och IBM arrangerar årligen hackathon för gymnasieelever.

Tre klasser från årskurs två på Teknikprogrammet har blivit inbjudna att delta i inspirations- och programmeringseventet #hackyourworld som vill stärka gymnasieelevers kompetens inom programmering, hållbarhet och entreprenörskap.

Martin Loman och 90 elever från Åva åker till Kista fredag 2 december för att delta i kickoffen för eventet. ”Vi hoppas att vi kommer att kunna ha med minst ett lag i februari när hackatonet drar igång”, säger Martin.

Eira som tidigare gått på Åva och Teknikprogrammet var med på #hackyourworld 2020 och säger att ”det är en tävling där man jobbar i lag. Laget kommer på en idé som man utvecklar. Vi fick lyssna på föredrag och få en inblick i vad IBM och Ericsson jobbar med. Att vara med på #hackyourworld var roligt, spännande och det var väldigt intressant. Vår idé var en app och en hemsida där eleverna på skolan fick vara med och rösta om maten i skolan där målet var att minska matsvinnet. Det var totalt 17 lag som var med och tävlade och vi fick ett av de fem priserna som var ’Technology For Good’”.

Årets kategorier för de fem priserna är:

  • totalvinnare
  • IBM Cloud
  • Bästa pitch
  • Bästa tekniska lösning
  • Technology for Good