Åva på Gröna Lund med kursen Fysik 2

26 september 2022, kl. 11:54

Pröva fysikaliska lagar genom att åka Fritt fall på Gröna Lund? Ja, varför inte? Det är precis det du får göra om du läser den avancerade kursen Fysik 2 på Åva gymnasium. Det är en del av Vetenskapens hus satsning på ”Edutainment” och ett mycket uppskattat kursmoment.

Teori i praktiken
Eleverna från Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet som läser den avancerade kursen Fysik 2 har varit på Gröna Lund för att testa på teorin i praktiken. De får ett antal uppgifter att genomföra under dagen i form av att åka olika attraktioner. De ska med olika diagram fylla i när en viss känsla infinner sig. ”Till exempel under Uppskjutet kan man känna den starka kraften när accelerationen tar tag i en och hur känslan av tyngdlöshet i vändläget infinner sig”, säger lärare Nikodemus Karlsson som varit med flera gånger tidigare och berättar att det alltid är ”toppenstämning!”.

”En bra dag att se teorin i praktiken och kul att få faktisk nytta av fysiken”, hinner vi få höra att eleverna tycker innan de ska skynda sig vidare till Kvasten för ännu ett åk.