Frida gick sin egen väg efter gymnasiet

21 februari 2022, kl. 09:41

Frida Hellander gick Teknikvetenskap på Åva gymnasium men valde en annan väg och har gått musiklinjen på Arvika folkhögskola för att nu plugga på Musikhögskolan i Malmö.

Musikhögskolan i Malmö 
“Jag gick Teknikvetenskap och i trean kände jag att det inte riktigt var vad jag ville göra i framtiden. Jag är trombonist och har hela livet haft musik och musiker omkring mig, och har haft haft som dröm att ha det som yrke. Jag sökte musiklinje på en folkhögskola i Arvika i Värmland där jag gick ett år och förberedde mig för att söka till musikhögskolor. Jag blev antagen till Musikhögskolan i Malmö där jag nu går mitt första år på kandidat för att bli symfoniorkestermusiker.”

Teknik är attraktivt på CV:t
“Jag lärde mig väldigt mycket under min gymnasietid och jag ångrar verkligen inte att jag gick teknik. Jag har nytta av det, och det är attraktivt på CV:t.”

Gick mot strömmen
“Jag gick min egen väg, gick emot strömmen och gjorde det jag kände var rätt för mig. Det var något jag lärde mig under min tid på Åva. Livet är inte ristat i sten för att man valde det programmet man gjorde i gymnasiet. Man kan byta bana, det handlar bara om att våga lyssna till sin inre röst.”

Teknikvetenskap

Musikhögskolan i Malmö