Felix von Koskull går första året på Barn- och fritidsprogrammet och har många strängar på sin lyra

25 mars 2021, kl. 09:42

Förutom att han läser första året på BF tränar han karate, dansar, ritar och spelar bas i två olika band. Felix har många strängar på sin lyra men det tycker han bara är roligt.

“Jag minns egentligen inte när jag fick intresset för musiken. För ungefär sex år sedan började jag spela akustisk gitarr och nu spelar jag både elgitarr och bas”, berättar Felix. Musiken har kommit att bli en stor del av hans liv. På fritiden spelar han i två olika band, ett jazzband och ett rockband. Jazzbandet spelar han i framförallt för att lära sig mer. Där handlar det mycket om teknik och teori och han övar sig också i att bli mer uthållig i fingrarna.

Inom kort släpper Felix rockband “The 5th Ace” en ep (ett album med färre låtar). Ep:n har bandet spelat i en studio på Esplanaden i Täby centrum. En av Felix drömmar är förstås att det ska gå bra med bandet men han ser även en framtid inom läraryrket, som till exempel musik- eller bildlärare. Snart har han läst sitt första år på Åva och han tycker att det är givande att musicera och rita på fritiden. “När man arbetar med barn tror jag det är en fördel att vara kreativ”, säger Felix.