Åva - en plats att trivas på

23 februari 2022, kl. 11:20

”Min tid på Åva var jättebra och jag är väldigt nöjd med mitt gymnasieval. Dels kunskapen jag fick med mig, men även den härliga stämningen på Åva som gjorde skolan till en plats man trivs på” berättar Emilia Stare som tog studenten 2021 från Naturvetenskapsprogrammet.

Väl förberedd för studier
”Naturvetenskapsprogrammet var förstås utmanande på många sätt och det var just skoltröttheten som gjorde att jag valde att ta ett sabbatsår. Jag tror dock att de utmaningar som vi ställdes inför, i kombination med vägledning från de duktiga lärarna, gjort att jag känner mig väl förberedd inför fortsatta studier.”

Jobbar på förskola
Sedan augusti jobbar Emila på på en förskola och ska göra det ett tag framöver. ”Jag trivs jättebra och det känns skönt att kunna koppla av helt och hållet från plugg-stress.”

Läkarutbildning
”Mitt nuvarande jobb har fått mig att inse att jag vill jobba med barn i framtiden. Jag överväger just nu läkarprogrammet, vilket ju bara Naturvetenskapsprogrammet ger behörighet till, och även om jag väljer något som inte kräver den behörighet som Naturvetenskapsprogrammet gett mig så är jag jättenöjd med mitt val.”

Programmet väldigt roligt
”Det känns otroligt skönt att kunna välja precis vilken utbildning jag vill. Dessutom var programmet väldigt roligt och jag fick lära mig så mycket mer än jag trodde!”

Naturvetenskapsprogrammet