Möt Åvas nya elevassistenter Lindsey Sennef och Malin Claesson

28 augusti 2020, kl. 10:39

Lindsey och Malin är nya elevassistenter på Åva och en del av skolans elevhälsa. “Det känns så roligt att vara här”, säger båda två. Lindsey och Malin kommer att arbeta på olika håll i verksamheten, både med elever som behöver stöd i studierna men också med elever som behöver särskild assistans.

Det dröjer lite innan alla klasser och all undervisning sätter igång ordentligt. Hittills har de därför hjälpt till med bland annat böcker och datorutlämning men de har även besökt olika klasser för att presentera sig samt för att höra vilka behov som finns. Lindsey berättar att de, förutom att arbeta med olika klasser och elever, också kommer att finnas i Kulan under olika tider. Kulan är en studieplats på Åva dit elever kan gå för att få extra hjälp med studierna eller för att plugga i lugn och ro mellan lektionerna eller efter skolan. 

De är glada över att vara två stycken då de kan stötta varandra och arbeta kollegialt. Lindsey har tidigare varit elev på Åva så hon är särskilt glad över att vara tillbaka. För Malin är skolan ny och hon kommer arbeta 75% samtidigt som hon studerar till lågstadielärare. “Det är jätteskönt för mig att Lindsey har sån koll på lokalerna”, skrattar hon. Båda tycker att det känns spännande att arbetet kommer vara så varierande och att de kommer få vara en del av elevers utveckling. “Det ska bli kul att få en närmre relation med eleverna och lära känna både de som vill ha extra hjälp men även de som bara vill prata”, säger Lindsey. Något de båda hoppas nå ut med och verkligen vill få fram är att de finns här för alla elever. “Vi är här för er”!