Ekonomiprogrammet var ett givet val men överträffade alla förväntningar

1 februari 2021, kl. 09:09

Linn Johnson och Malin Werner går första året på Åvas Ekonomiprogram. De trivs båda jättebra och tycker att deras första termin har varit över förväntningarna. Linn berättar att även om det är en stor skola känns det som hon går i en trygg klass och som om hon känt alla mycket längre än vad hon egentligen gjort.

 “Man känner att man blivit bra bemött och välkommen”, säger hon. Malin instämmer och berättar att hon inte kände någon när hon började i klassen i höstas men att hon nu har flera bästa vänner. 

Ekonomiprogrammet var ett givet val för båda två. Malin har alltid gillat matte och såg det här som en passande linje medan Linn tyckte att programmet var en bra grund inför framtiden. Hon har inte varit lika förtjust i matematik som Linn, men det har ändrats sen hon fick en så bra mattelärare på Åva. “Alla lärare ser alla elever och man får extrauppgifter om man vill ha fler utmaningar”, berättar de. Linn och Malin ser särskilt mycket fram emot att börja kursen Ledarskap och organisation nästa läsår vilken är en programfördjupning.