Cumulus, möt årets redaktion

1 september 2021, kl. 09:42

Åva gymnasium har en tradition av att ge ut en skoltidning som heter Cumulus. Varje år blir det en ny redaktion som gör ett temanummer som trycks på förlag. Kursen du ska läsa för att få vara med i Cumulusredaktionen heter “Skrivande” och leds av förstelärare Mikael Sundin.

“Jag får chansen att låta eleverna vara kreativa på den här kursen, en chans att låta dem få utlopp för sin kreativitet och det finns ett mervärde i det utöver kurs och betyg. Det är roligt att se elever umgås över klasserna och skapa fina vänskapsrelationer. De får fota, skriva, designa, göra podd och egentligen det som de själva är intresserade av i stor utsträckning. Det är en riktigt bra känsla inför årets grupp. Den kom igång snabbt och kändes direkt harmonisk och trygg redan från första träffen”, säger Mikael Sundin.

Jani SA19A och Karl EK19 är båda elever i kursen och säger att det kommer att bli utmannade men också kul. “Vi som grupp har redan brutit isen och jag ser fram emot att skriva men också att testa göra något utöver det jag är trygg med, till exempel intervjua”, berättar Jani. Karl är ivrig att få komma igång med att snacka med olika människor och att få ha kul. Han vill vara social och inte bara sitta i ett klassrum utan få chansen att göra tv/film, podd. Direkt har Mikael en idé han presenterar för Karl som hakar på och och fyller på med egna idéer. Man märker att det redan är igång och det bubblar av idéer. Vi på skolan ser fram emot tidningen som årets redaktion av Cumulus kommer att ge ut.

Cumulus skoltidning