Åvas elever ställer ut sin konst

31 maj 2022, kl. 09:31

Cornelia Möller går sista året på Samhällsvetenskapsprogrammet. Hon har valt att läsa Bild som individuellt val och har nu ställt ut några av sina alster i Black box, en av skolans lokaler.

Olika uttryck
Utställningen som går att se fram till och med torsdag 2 juni klockan 14.00 består av både målningar och skulpturer. Cornelia har skapat flera bidrag till utställningen som linoleumtryck, ikonbild, akvarellmålning och skulpturer.

Visar utveckling och djärvhet 
Malin Strandberg, lärare i bild och form, berättar att det är konstverk från flera olika kurser som ställt ut med olika uttryck. Malin säger också att det är roligt att se utveckling hos eleverna under året. “De visar ofta en utveckling i självförtroende och större djärvhet under kursens gång. Det som kommer med i utställningen håller hög kvalitet och därför är det viktigt för eleverna att få chans att ställa ut sitt arbete. Det skapar synlighet och ger bekräftelse på det arbete de lagt ner”.

Jobba med händerna
Cornelia berättar att hon “ville ha en praktiskt kurs utöver de teoretiska. Det har alltid varit skönt att komma till bilden för att jobba med händerna och måla eller bygga. Att få jobba utifrån känsla. Jag har gjort en bok som ligger öppen och det kommer en virvelvind upp. Tanken är att se på den från olika vinklar. Tittar du ovanifrån ville jag skapa känslan som man kan få när man läser en bok och det är att man sugs in i berättelsen. Det är en helt ny värld som öppnas”.

Framtidsplaner
Planen för Cornelia i framtiden är att först göra militär grundutbildning och sedan resa. Hennes långsiktiga mål är att bli pilot. Om det är civil pilot eller inom militären återstår att se.

Samhällsvetenskapsprogrammet