Tuta! Åva fyller 50 år!

8 december 2022, kl. 09:26

Åva fyller 50 år och det har vi firat med en temadag i 1970-talets tecken!

Studenter genom året 
1972 invigdes Åva gymnasium och det har passerat många studenter genom åren. Tidigare elever har bland annat gått vidare till att bli statsminister, ständig sekreterare i Svenska Akademien och uppskattad programledare i På spåret. Vi har elever som blivit invalda i svenska forskningslandslaget, som tävlar med svenska yrkeslandslaget i matlagning och otaliga elever som valt att studera vidare på landets bästa högskolor och universitet.

Transistorradio och flourtant
Den 7 december vred vi tillbaka klockan och bjöd på en temadag med många inslag. Elever, lärare, övrig personal och skolledare hade klätt sig tidsenligt, många hippies men också punkare och kontorsarbetare i kostym med lappar på armbågarna gick i korridorerna. De fick avnjuta flygande Jacob i matsalen och den klassiska efterrätten vaniljglass med after eight. Utöver lektionerna, som även de hade 70-talstema, fick eleverna spontanbesök av flourtanten och gick på disco, pysslade julpynt, lyssnade på livekonsert, såg Fem myror är fler än fyra elefanter, fick pröva på teknikprylar som transistorradio, såg Saturday Night Fever, gick tipspromenad och vi avbröt alla lektioner under två minuter för att samtidigt kunna se Ingemar Stenmarks andra åk.

Uppskattad dag
”Så fantastiskt att ni ordnat den här dagen för oss”, sa en av eleverna under gårdagen och det var en uppskattad dag med mycket engagemang från eleverna. UF-företagen ställde ut och sålde sina produkter. Visste du att UF startades redan 1919?

Vi blickar nu framåt och laddar för minst 50 år till!