Studera på TE är inte lätt men ofta väldigt roligt

10 februari 2022, kl. 11:03

Anton Mattsson Nilsson tog studenten från Teknikprogrammet med inriktning design på Åva gymnasium 2021 och pluggar nu Civilingenjör i Energi och miljö på KTH. Han berättar här om tiden på Åva och hur värdefullt det är med motivation som han fick från både lärare och klasskamrater.

Lyckades med studier tack vare lärare
“När jag började på Åva hade jag väldigt dålig koll på hur gymnasiet fungerar men jag antog att Tekniklinjen skulle vara ganska krävande. Från början hade jag ingen studieteknik samt ganska begränsade kunskaper i matematik men trots det lyckades jag med studierna, mycket tack vare alla bra vänner jag hittade på vägen samt de lärare som visade på stort engagemang i sin undervisning. Det motiverade mig och resten av klassen vilket gjorde det roligt att plugga och skapade djupare intressen i de kurserna vi hade.

Kunskap för framtiden
“Vissa saker som jag lärde mig trodde jag att jag skulle få liten användning av senare i livet men det har redan visat sig vara väldigt värdefull kunskap nu när jag pluggar på KTH. Jag är väldigt nöjd med mitt val av gymnasieskola och gymnasieprogram!”

Undervisning på allvar tillsammans med likasinnade
“Åva är en seriös skola som tar undervisning på allvar! Att studera på Teknik eller Natur är inte lätt men ofta väldigt roligt. Vill man lära känna likasinnade personer och utveckla sina kunskaper och intressen inom teknik och matematik finns inget bättre val av gymnasieskola.”

Design, arkitektur, miljö

KTH, Energi och miljö, civilingenjör