Sänk din stress och främja din hälsa

14 september 2020, kl. 16:01

En ny satsning på Åva gymnasium är ACT, en kurs baserad på den senaste forskningen om stress och välmående. Utbildningen kommer att hållas utanför skoltid av skolans kuratorer Sara Gyllenswärd, Tove Ulrikson Hahn och Victoria Bylund.

Arbetet kommer läggas upp på olika sätt. Dels kommer de som vill kunna söka till denna utbildning under höstterminen, dels kommer delar av kursen att presenteras i mindre skala för alla elever i årskurs ett under vårterminen. I den mer fördjupade utbildningen kommer teori blandas med praktik och under fyra tillfällen kommer deltagarna att lära sig olika övningar för att skapa förändring, acceptans och återhämtning. De kommer även att få lära sig om vikten av motion och av att ha en medveten närvaro.

Kursen påbörjades redan under förra läsåret men fick pausas under fjärrundervisningen. Nu är den igång igen och den 22/10 startar den första gruppen. Anmälan är öppen och mer information kommer publiceras på Schoolsoft samt på anslag runt om i skolan. Är du intresserad behöver du vara beredd på att vilja jobba med dig själv samt att vilja göra en förändring. Det är ett arbete som kan vara svårt stundtals men som framförallt kommer vara både roligt och givande, berättar Sara. Anmäl dig hos någon av kuratorerna.

Sänk din stress och främja din hälsa genom att delta i ACT!