Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. 

Sök till Åva / Apply to IB
Utvecklas tillsammans!

Jobba hos oss

Lediga tjänster

- Vi söker en lärare i samhällskunskap och svenska. Ansök senast 24 maj.

Lärare i samhällskunskap och svenska

- Vi söker en lärare i teknik och matematik. Ansök senast 1 juni.

Lärare i teknik och matematik

 

Åva – en skola att växa med, lita på och längta till

Åva gymnasium har länge varit känt för att vara en trivsam och lärorik arbetsplats. Hit kommer elever och personal som vill vara med i den goda stämningen och bidra till den höga kunskapen som utmärker Åva. Skolan genomsyras av ett unikt engagemang. Hos oss går det att förena arbetsglädje med ambitiösa mål, vilket innebär kvalitetsinriktat lärande med fina resultat. Vi som jobbar och pluggar här på Åva är stolta över vad vi dagligen uppnår för att skolan ska innebära utmaningar att växa med och en arbetsplats att lita på och längta till.

Nya lärare på Åva gymnasium

Oscar Stolpe, Emma Hedlund och Jacob Enevång är alla tre nyexaminerade och nyanställda på Åva gymnasium. De säger att det är jättekul och lärorikt men också krävande. De uttrycker att det finns en stor gemenskap med alla på jobbet. “Man kände direkt att man var en del av gänget”, säger Oscar som tidigare varit elev på Åva.

Under studietiden är man som lärarstudent ständigt under uppsyn och nu känns det skönt att få axla ansvaret och få vara ensam med eleverna i klassrummet, säger Jacob. Det är roligare att ha lektion nu än under praktiken eftersom man kommer närmare eleverna, säger Emma.

Alla tre har erfarna lärare som mentorer under första året som stöd och bollplank eftersom “man ifrågasätter sig själv, såklart, men det går alltid att fråga om hjälp och stöd” säger gruppen. “Man tillåts ta eget ansvar och vara självständig och känner att det finns tillit”.

Oscar Stolpe undervisar i matematik och fysik, Emma Hedlund i svenska och religionskunskap och Jacob Enevång i samhällskunskap och idrott.

Åva-läraren som blev historisk

Åva-läraren Robin Olovsson, 31, har gjort succé med Historiepodden, som är en av Sveriges största podcasts med över 100 000 lyssningar varje vecka. Podden har dessutom vunnit priser i Årets podcast två år i rad. Till vardags undervisar Robin i svenska och historia på Åva gymnasium.

− Flera av mina vänner och de jag pluggade tillsammans med arbetar här på Åva. Det var dem som övertygade mig om att börja arbeta här. Stämningen på Åva är för mig hela grejen, både mellan lärare och mellan lärare och elever. Många elever på skolan är intresserade av teknik och naturvetenskap men jag tror att fler och fler kommer läsa fördjupningskurser inom samhälle och humaniora.