Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. 

Sök till Åva
Utvecklas tillsammans!

Jobba hos oss

Lediga tjänster

Inget för tillfället.

 

Åva – en skola att växa med, lita på och längta till

Åva gymnasium har länge varit känt för att vara en trivsam och lärorik arbetsplats. Hit kommer elever och personal som vill vara med i den goda stämningen och bidra till den höga kunskapen som utmärker Åva. Skolan genomsyras av ett unikt engagemang. Hos oss går det att förena arbetsglädje med ambitiösa mål, vilket innebär kvalitetsinriktat lärande med fina resultat. Vi som jobbar och pluggar här på Åva är stolta över vad vi dagligen uppnår för att skolan ska innebära utmaningar att växa med och en arbetsplats att lita på och längta till.

Ett år som nyexaminerad och nyanställd på Åva

Oscar Stolpe och Emma Hedlund var båda nyexaminerade lärare när de började arbeta på Åva förra året. Oscar undervisar i matematik och Emma i svenska. Nu har det gått ett år och de börjar känna sig varma i kläderna. Första året upplevde de som roligt och lärorikt men också som mycket krävande. Att både vara ny i ett yrke och ny på en arbetsplats kan vara tufft. Men de är enade om att de fick de bästa förutsättningarna för en bra start. Under första året hade de också erfarna lärare som mentorer vilket var ett stort stöd. “Man tillåts ta eget ansvar, vara självständig och känner samtidigt att det finns tillit”, berättade Oscar då. I år känner de sig lugnare då de har mer erfarenhet bakom sig. Nu står de på egna ben, hjälper varandra och ämneskollegorna fortsätter stötta när det behövs.

När Oscar och Emma fick beskriva sin första tid berättade de att det både var roligare och mer givande att arbeta som lärare till skillnad mot att ha praktik under lärarutbildningen. Särskilt roligt för att man kommer närmare eleverna. Ett år senare har relationerna utvecklats ännu mer. “Det är härligt att följa sina elever under tre år och se de utvecklas och växa som individer”, säger Emma. Gemenskapen i kollegiet finns också kvar. Oscar, som tidigare varit elev på Åva, kände direkt att han var en i gänget. Emma trivs även hon väldigt bra, både i yrket och på Åva. Framtiden är ljus!

Åva-läraren som blev historisk

Åva-läraren Robin Olovsson, 31, har gjort succé med Historiepodden, som är en av Sveriges största podcasts med över 100 000 lyssningar varje vecka. Podden har dessutom vunnit priser i Årets podcast två år i rad. Till vardags undervisar Robin i svenska och historia på Åva gymnasium.

− Flera av mina vänner och de jag pluggade tillsammans med arbetar här på Åva. Det var dem som övertygade mig om att börja arbeta här. Stämningen på Åva är för mig hela grejen, både mellan lärare och mellan lärare och elever. Många elever på skolan är intresserade av teknik och naturvetenskap men jag tror att fler och fler kommer läsa fördjupningskurser inom samhälle och humaniora.