Start / Trafik, vägar och resande / Sprängningsarbeten och omledning av trafik vid trafikplats Roslags-Näsby

Sprängningsarbeten och omledning av trafik vid trafikplats Roslags-Näsby

2017-01-13 12:51

Natten mellan den 16 och 17 januari utförs det arbeten inför den kommande omledningen av trafik i södergående riktning från E18 vid trafikplats Roslags-Näsby.

Asfalteringsarbeten kommer att ske mellan södergående fil och bussfil. Fordon med påkörningsskydd och arbetsfordon kommer att finnas i området under natten.

Natten mellan den 18 och 19 januari tas en tillfällig avfart från E18 i bruk. Trafik till Täby i södergående riktning kommer att svänga upp och ansluta till Grindtorpsvägen. Den tillfälliga avfarten kommer finnas kvar under större delen av byggtiden.

Den 23 januari är det planerat att inleda sprängning av berg. Sprängningarna kommer ske dagtid mellan 07:00 – 19:00. Om trafiken på E18 eller Centralvägen påverkas av sprängningsarbetena stoppas den tillfälligt, målsättningen är att de arbetena utförs klockan 10.00 på förmiddagen. Arbetet med sprängningar startar nordväst längs med E18 och fortsätter sedan sydöst om befintlig bro längs Centralvägen. Spräng- och krossarbeten förväntas vara avslutade den 15 augusti 2017.

Ombyggnaden av trafikplatsen kommer att medföra störningar i trafiken under en längre tid. Trafikverket, deras entreprenör och Täby kommun samråder för att ombyggnaden ska ske så smidigt som möjligt. Vi ser fram emot en ny modern och säker trafikplats under slutet av 2018.

 

 

Senast uppdaterad:2017-01-13