Rösjökilen

Rösjökilen är ett sammanhängande natur- och kulturlandskap som sträcker sig genom sex norrortskommuner, från Sigtuna i norr, via Vallentuna, Upplands Väsby, Täby och Sollentuna till Danderyd i söder.

I Rösjökilens norra och mellersta delar kan man uppleva ett kulturhistoriskt intressant landskap. Det område vi idag kallar Rösjökilen har varit bebott i cirka 9 000 år. Rösjökilen med omgivningar är en av Sveriges mest fornminnesrika trakter. Här slingrar vägarna förbi blomsterrika ängs- och hagmarker, röda stugor, hästar och kor. De södra och mer centrala delarna av Rösjökilen domineras av större skogsområden. Här finns en uppsjö av spår och stigar som används flitigt. Rösjökilen har många sjöar och vattendrag som sommartid används för bad- och båtsporter och vintertid för skridsko- och skidåkning. Det finns även flera fina fågelsjöar.

De kommuner som omfattas av Rösjökilen har i samarbete tagit fram en besökskarta över kilen som man hittar tillsammans med mer information på Rösjökilens hemsida, se länk till höger.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-01-07