Start / Barn och utbildning / Tävla om bästa skolmaten - Täbys elevkock 2015

Tävla om bästa skolmaten - Täbys elevkock 2015

2015-02-25 08:01

Den 5 mars går startskottet för Täbys elevkock 2015, som arrangeras av Sodexo, en av tre som levererar skolmat till Täbys kommunala skolor.

I Täbys elevkock 2015 tävlar eleverna med sitt bästa recept. Syftet med tävlingen är att skapa uppmärksamhet och engagemang kring maten i skolan, och få in synpunkter och förslag.

Sigrid Bárány, Sveriges Mästerkock 2012 och jurymedlem i Täbys elevkock, gästar Näsbyparksskolan (5 mars) och Skolhagenskolan (6 mars) för att berätta om tävlingen. Besöket görs i samband med lunchserveringen och anmälan görs sedan senast den 22 mars på stockholm.energizonen.com, Sodexos webbsida om skolmat.

En jury går igenom tävlingsbidragen och röstar fram fyra finalister. De rätter som är med i finalen serveras i skolrestaurangerna vecka 17. Därefter ska eleverna rösta fram vem som blir Täbys elevkock. Vinnaren belönas med en Ipad Air.

Juryn består av, förutom Sigrid Bárány, även Emil Bergström, kock Sodexo och ordförande Täbys elevkock 2015, Leif Gripestam (M), kommunstyrelsens ordförande Täby, Patrik Forshage, utbildningschef Täby, Erika Espman, dietist och verksamhetsuppföljare skolmåltider Täby samt Christophe Lallet, fotbollsspelare IK Frej.

Bild på Sigrid Barany

Senast uppdaterad:2015-02-25